SSH ja VPS

SSH on asennettu jokaiselle palvelimelle. Se varmistaa turvatun yhteyden ja antaa sinulle täyden kontrollin palvelimellesi.

SSH-sovellukset

Windows

PuTTY (ilmainen): http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
SecureCRT (maksullinen): http://www.vandyke.com/products/securecrt/index.html

Mac

Terminal (Valmiiksi asennettuna)

Linux

OpenSSH (ilmainen): http://www.openssh.org

Yhteyden luominen
Yhdistääksesi palvelimelle sinun tulee tietää:
- Palvelimen nimi tai IP-osoite
- Palvelimen root-salasana

Esimerkki käyttäen OpenSSH-sovellusta:

Yhteyden aikana SSH-sovelluksesi vastaanottaa RSA-avaimen sormenjälkiä, joka on palvelimen avain. Se varmistetaan jokaisen yhteyden aikana. Jos avain vaihtuu, saat siitä tiedon. Se tarkoittaa, että jokin on vaihtunut palvelimellasi. Esimerkiksi palvelimesi tai sen SSH-palvelin on uudelleenasennettu, tai että olet ottanut yhteyden väärään palvelimeen.

Ensimmäisen yhteyden aikana sinun tulee hyväksyä avain, joka rekisteröidään SSH-sovellukseesi.

Seuraava vaihe
Suosittelemme sinua lukemaan ohjeemme komentotulkin käytöstä:
Bash peruskomennot

Päivitys
Jos päivität SSH:n palvelimellesi, kannattaa sinun sallia Telnet. Se on salaamaton versio SSH:sta, eikä se hyväksy root-tunnuksella kirjautumista. Telnetin avulla voit kirjautua palvelimellesi, jos SSH:n päivitys epäonnistuu. SSH:n version voit tarkastaa komennolla ssh -V.

# ssh -V
OpenSSH_3.7.1p2, SSH protocols 1.5/2.0, OpenSSL 0.9.6i engine Feb 19 2003

Suosittelemme pitämään SSH:n version mahdollisimman ajantasalla.

Huomio: Alkaen OpenSSH versiosta 3.7.1p2 suosittelemme, että /etc/ssh/ssh_config -tiedostossa on UsePAM päällä.

Virheet
Jos et saa palvelimellesi yhteyttä SSH:n avulla, kannattaa tarkastaa, että SSH-sovelluksesi on uusin mahdollinen kotikoneellasi. Jos sinulla on käytössäsi PuTTY, kannattaa yhteystapana käyttää SSH2. Jos käytössäsi on SecureCRT, sinun tulee konfiguroida salasana primääriseksi autentikoinniksi.