Sähköpostin asetukset

Alla ohjeet sähköpostin asetusten määrittelemiseksi sähköpostiohjelmiin kuten Outlook, Outlook Express ja Thunderbird.

POP3 ja IMAP palvelimissa on seuraavanlainen ero. Vakiona POP3 lataa sähköpostin sähköpostiohjelmaan ja poistaa

sähköpostin palvelimelta knu IMAP jättää kopion palvelimelle. Kopiosta voi olla hyötyä, jos käyttää usein myös webmailia.

- Saapuvan palvelimen nimi : pop3.verkkotunnus.com eli esim. pop3.verkkotuki.fi
- Portti : 110
- Saapuva IMAP-palvelin : imap.verkkotunnus.com
- Portti : 143

- Lähtevän palvelimen nimi : smtp.verkkotunnus.com eli esim smtp.verkkotuki.fi
- Portti : 587 (käytämme 587 koska portti 25 on usein estetty)

- Käyttäjätunnus : sähköpostiosoitteesi (esim : Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.)
- Salasana : sähköpostia luodessa määritetty salasana

Sinun tulee valita "lähettävä palvelin / SMTP vaatii autentikointia" (ei SSL tai salattu) käyttäen muuten samoja asetuksia kuin saapuvan postin POP-palvelin.